Koffieland Colombia

Gepubliceerd op 5 juni 2023 om 12:34

Bij Colombia denk je al snel aan geweld, corruptie en drugs, maar Colombia heeft echt wel meer te bieden dan dit. Colombia ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika en heeft 50 miljoen inwoners en heeft uitstekende omstandigheden voor het verbouwen van koffie.

Verrast door de smaak en kwaliteit van de koffies uit dit bijzondere land, wilde ik meer weten over de herkomst van onze Single Origin koffiebonen uit Colombia: Colombia Specials Top en Colombia Specials.

 

De belangrijkste koffielanden

Sinds de 19 eeuw speelt koffie een voorname rol bij de export van Colombia. Colombia behoort net als Brazilië tot de top drie van belangrijkste koffie export landen van de wereld. De koffieplantages bevinden zich op de flanken van het bergketens op een hoogte tussen 1200-2000m.

Klimaat

De Arabica planten voelen zich thuis in het microklimaat die Colombia te bieden heeft. Onze koffiebonen komt uit het gebied Huila, ten zuidwesten van de hoofdstad Bogota. Vulkaan hellingen, warme, tropische briesjes vanuit de lager gelegen vallei van de Magdalena rivier, zorgen voor ideale omstandigheden voor de aanbouw van koffie.

koffievariëteiten

In Colombia wordt voornamelijk de koffievariëteiten: Caturra, Colombia en Castillo, verbouwd. Caturra is een natuurlijke mutatie van de Bourbon-plant en is ontdekt in Brazilie. De Caturra-plant heeft een hoge productie en een goede kwaliteit, maar heeft als nadeel dat het een erg rijke grond en veel zorg nodig heeft. De Colombia is een mix van verschillende Catimors. Een koffieplant die alleen groeit onder de beste omstandigheden. Een selectie hiervan is de Castillo, een veel gebruikte koffiesoort in Colombia.

Smaak

Colombia produceert koffie met een ongekende balans in aroma, body en een fruitige smaak. Onze koffiebonen, de Colombia Specials Top heeft een volle romige body, zoete tonen van karamel en hints van noten en vanille. De Colombia Specials daartegenover is rijk en zacht van smaak met tonen van chocolade en noten. Beide koffiebonen zijn van hoge kwaliteit en vers gebrand.

Duurzaam

Onze Colombiaanse koffiebonen worden duurzaam geproduceerd. De koffiebessen worden met de hand geplukt en milieuvriendelijk verwerkt. Alleen de beste koffiebonen worden geselecteerd. De koffieboeren zijn ook meerdere keren gecertificeerd. De koffieboeren ontvangen een eerlijke prijs en vinden het belangrijk dat hun kinderen later een gezond bedrijf in een gezonde omgeving kunnen overnemen.

 

Koffiespecials.nl | Patricia | juni 2023

 

Tags: [koffiebonen] [koffie] [verse koffie] [koffieliefhebber] [espresso] [cappuccino] [genieten] [Colombia] [vers] [Arabica] [Caturra] [Castillo] [duurzaam]

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.