Koffie op het werk

Gepubliceerd op 22 december 2022 om 20:23

De beste kop koffie of de goedkoopste?

Geeft u uw werknemers het ‘gewone’ kopje koffie of koffie van topkwaliteit? Wij Nederlanders, gaan koffie steeds meer waarderen. We brengen per week ongeveer 24 tot 40 uur door op ons werk en drinken hier gemiddeld 4 kopjes koffie per dag.

We drinken meer koffie op het werk dan thuis. Thuis en in de horeca gaan we voor het beste kopje koffie. Of zelfs voor alle mogelijke koffie variaties, zoals espresso, cappuccino en café latte. We willen puur genieten van onze koffie.

Waardering

Maar waarom, hebben we deze koffiebeleving niet op het werk? Uit onderzoek is gebleken dat tevreden werknemers zorgen voor een goede sfeer in het bedrijf. Zij voelen zich meer gewaardeerd én lekkere koffie bevordert de productiviteit. Dit zal deels te maken hebben met de cafeïne die de alertheid versterkt, maar ook het positief effect op de geur van verse koffie. Het genieten tijdens het rustmoment geeft extra energie en concentratie.

Duur

Uit kosten oogpunt kiezen bedrijven voor goedkope koffie. Streep je dit weg tegen een tevreden, productieve werknemer is goedkoop niet altijd duurkoop. Gemiddeld kost een kilo kwaliteitskoffie €20,00. Dit zijn 125 kopjes koffie, voor €0,16 per kopje. Valt best mee toch? Zie het als een mooie aanvulling bij de arbeidsvoorwaarden.

Klanten

Vergeet ook niet uw klanten of potentiele klanten. De eerste indruk maak je maar een keer. De eerste stap is al gezet bij een goede kop koffie. Dit geeft een professionele uitstraling en uw klant voelt zich op zijn gemak. Een goed uitgangspunt om het gesprek aan te gaan.

Kleine zakelijke markt

Zoekt u goede koffiebonen voor uw bedrijf of organisatie? Ontdek ons koffie abonnement. Wij leveren de heerlijkste koffie met aantrekkelijke staffelkortingen zonder verplichtingen. Wij richten ons op met name op de kleine zakelijke markt (MKB/ZZP). Op zoek naar een koffiemachine voor uw bedrijf? Ook daar kunnen wij u uiteraard in adviseren.

 

Schenkt u de beste kop koffie of de goedkoopste? Laat het ons weten.

 

Koffiespecials.nl | Patricia | 5 april 2018

 

Tags: [koffiebonen] [koffie] [verse koffie] [koffieliefhebber] [espresso] [cappuccino] [genieten] [MKB] [advocaat][makelaar][kapper][ZZP][bakker][notaris][autodealer]

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.