Peruaanse koffiebonen


Peru staat bekend als producent van hoogwaardige koffies. Het land is wereldwijd de grootste exporteur van Arabica-koffie. Op grote hoogten en vruchtbare gronden, produceren de kleine boeren van het land ook een aantal prachtige specialty coffees.

Het merendeel van de Peruaanse koffieplantages zijn kleinschalig. Boeren in Peru verwerken hun koffie meestal op hun eigen boerderijen. De meeste koffie is volledig gewassen. De koffiebessen worden meestal verpulverd, gefermenteerd en in de zon gedroogd op verhoogde bedden of droogschuren. Vervolgens worden ze verkocht aan coöperaties of tussenpersonen. De afgelegen ligging van boerderijen in combinatie met hun kleine omvang betekent dat producenten tussenpersonen of coöperaties nodig hebben om hun koffie op de markt te brengen. Het lidmaatschap van een coöperatie beschermt boeren sterk tegen uitbuiting en kan een enorm verschil maken voor de inkomsten uit koffie.

Peru Specials

€ 8,25

Peru Specials

€ 8,25

Deze bijzondere en perfect gebalanceerde koffie heeft een volle, romige body met de zoete tonen van karamel, noten en pruimen.

Een heerlijke koffie die je de heel dag door kunt drinken. Perfect geschikt als espresso en lungo en als basis voor cappuccino, maar ook lekker als filterkoffie.