Op vakantie en toch lekkere koffie!!

De vakantie staat weer voor de deur. De koffie- en kampeerliefhebbers zullen zeker ook lekkere koffie op hun check list hebben staan. Je kunt immers moeilijk je volautomaat of pistonmachine op dit lijstje zetten. Gelukkig mogelijkheden en tijd zat om toch te genieten van dat heerlijke kopje koffie tijdens je vakantie.

Lees meer »

Koffieland Colombia

Bij Colombia denk je al snel aan geweld, corruptie en drugs, maar Colombia heeft echt wel meer te bieden dan dit. Colombia ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika en heeft 50 miljoen inwoners en heeft uitstekende omstandigheden voor het verbouwen van koffie.

Lees meer »

Koffiebonen uit Costa Rica

Costa Rica is ongeveer even groot als Nederland en gelegen in Centraal Amerika. Qua cultuur niet veel te bieden, maar de schoonheid van het land maakt dit helemaal compleet. De rijke natuur, met actieve vulkanen, sprookjesachtige nevelwouden, tropische stranden en ongerepte regenwouden, zijn uitstekende omstandigheden voor het Zwarte goud van Costa Rica, Arabica koffiebonen.

Lees meer »

Waarom verse koffiebonen?

Koffie, speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Voor de een is het een ideale start van de dag, voor de ander het rust-moment of juist een gezellig samen zijn. De ware koffieliefhebber gaat alleen voor vers... Ze hebben het over de fijne geur, de beste smaak, aroma’s. Maar wat bepaalt nu dat perfecte kopje koffie? Een koffieboon behoudt maar een beperkte tijd zijn aroma’s en oliën, met andere woorden ‘zijn versheid’.

Lees meer »

Koffie op het werk

Geeft u uw werknemers het ‘gewone’ kopje koffie of koffie van topkwaliteit? Wij Nederlanders, gaan koffie steeds meer waarderen. We brengen per week ongeveer 24 tot 40 uur door op ons werk en drinken hier gemiddeld 4 kopjes koffie per dag.

Lees meer »