Peruaanse Koffiebonen

Peru staat bekend als producent van hoogwaardige koffies. Het land is wereldwijd de grootste exporteur van Arabica-koffie. Op grote hoogten en vruchtbare gronden, produceren de kleine boeren van het land ook een aantal prachtige specialty coffees.

Het merendeel van de Peruaanse koffieplantages zijn kleinschalig. Boeren in Peru verwerken hun koffie meestal op hun eigen boerderijen. De meeste koffie is volledig gewassen. De koffiebessen worden meestal verpulverd, gefermenteerd en in de zon gedroogd op verhoogde bedden of droogschuren. Vervolgens worden ze verkocht aan coöperaties of tussenpersonen. De afgelegen ligging van boerderijen in combinatie met hun kleine omvang betekent dat producenten tussenpersonen of coöperaties nodig hebben om hun koffie op de markt te brengen. Het lidmaatschap van een coöperatie beschermt boeren sterk tegen uitbuiting en kan een enorm verschil maken voor de inkomsten uit koffie.


Onze Peru Specials is afkomstig van Café Monteverde, een producentengroepering die 250 boeren samenbrengt uit het gebied rond Rodriguez de Mendoza, Amazonas, Peru. Oprichters Alfonso Tejada en Karen Araoz, bieden hun eigen Finca Timbuyacu aan als modelboerderij waar leden veel waardevolle vaardigheden op het gebied van teelt en verwerking kunnen leren om hun oogst te helpen verbeteren.

Finca Timbuyacu werd de basis van Café Monteverde. Het paar zette zich in om de sociale omstandigheden voor andere kleine producenten in de regio te verbeteren, en ze zagen het bedrijf als een middel om producenten in de regio te helpen hun koffie op de markt te brengen. Sinds de oprichting heeft Café Monteverde relaties opgebouwd met een breed scala aan producenten en producentenorganisaties. Naast het produceren van een reeks van hun eigen micro-lots van Finca Timbuyacu, brengen zij loten zoals deze op de markt en bieden zij een reeks diensten aan de producenten met wie zij werken.

Misschien wel het belangrijkste is de rol die Finca Timbuyacu speelt als modelboerderij. Leden kunnen een bezoek brengen om meer te weten te komen over boerderijbeheer en oogsten, evenals over praktijken na de oogst zoals fermentatie, wassen en verschillende droogmethoden. Finca Timbuyacu is gespecialiseerd in het trainen van leden in een verscheidenheid aan vaardigheden die hun productiekwaliteit naar het hoogst mogelijke niveau zullen tillen.

Monteverde helpt de kleine boeren bij het nemen van maatregelen voor goed bodembeheer en -behoud. De boeren planten levende barrières en diverse schaduwbomen en voegen contourlijnen toe om erosie te verminderen.

Deze bijzondere en perfect gebalanceerde koffie heeft een volle, romige body met de zoete tonen van karamel, noten en pruimen.

Eigenschappen Peru Specials:

Land: Peru
Streek: 
Rodriguez de Mendoza, Amazonas Province
Hoogte: 1400 - 1800m
Variëteit: Bourbon, Catimor, Catuai, Pache, Typica
Verwerking: Fully Washed

Geschikt als espresso, lungo en als basis voor cappuccino, maar ook lekker als filterkoffie.

 • Peru Specials
  Peru Specials

  Een perfect gebalanceerde koffie met een volle, romige body met de zoete tonen van karamel, noten en pruimen.

  € 6,95
 • Inpakken als cadeau
  Inpakken als cadeau

  Wil je iemand verrassen met een leuk koffie of thee cadeautje? Laat je bestelling dan bij ons inpakken! Voeg dit product "Inpakken als cadeau" toe aan je winkelmandje en we pakken je bestelling voor je in.

  € 2,50

Evenementen kalender

 • Afleverservice donderdag 22 september 2022
 • Afleverservice donderdag 20 oktober 2022

Ontvang 10% korting bij inschrijving op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van leuke aanbiedingen en koffie weetjes, schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting* bij je eerste bestelling!

Na inschrijving ontvang je per e-mail een kortingscode.

* niet in combinatie met andere korting codes

Onze selectie

► Koffiebonen Proefpakketten

► Espresso koffiebonen, melanges van de beste koffiebonen 

► Single Origin koffiebonen uit Brazilië, Colombia, Peru,  en Costa Rica

► Wij leveren ook gemalen koffie: Espresso maling, Cafetière maling, Snelfiler maling

► Biologische losse thee en onderhoudsprodukten voor uw koffiemachine

Waarom Koffiespecials

► Makkelijk online bestellen

► 100% Arabica, Specialty Coffee

► Vers gebrand, geen voorraden

► Levering in 250 gram en 1000 gram 

► Levering binnen 3 dagen via PostNL voor € 5,95

Bezorg en afhaalservice 

© 2017 - 2022 Koffiespecials.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel