Peruaanse Koffiebonen

De Peruaanse koffieboeren, verenigd in een coöperatie, verbouwen hun koffie in de voorgebergten van de Andes. De schitterende plantages liggen vlakbij het Tambopata National Park die bekend staat om zijn Tunki vogel, waarnaar zij hun koffie hebben vernoemd. Deze vogel is familie van de 'Gallito de las Rocas', haan van de rots – de nationale vogel van Peru. De Tunki koffie is mild, aangenaam en zoet en uitstekend geschikt voor melanges.


Tambopata National ParkDe koffieboeren die de Peru Specials met veel liefde en aandacht verbouwen zijn allemaal "small-farmers" ofwel kleine koffieboeren die in familieverband vaak al generaties lang bezig zijn met het verbouwen van hun koffie. Deze families behoren tot de inheemse Quechua en Aymara stammen, de voorouders van de Inca's. Hun toewijding gaat ver, zo ver zelfs dat sommige koffieboeren, zoals Wilson Sucaticona besloten hebben de geplukte koffiebessen niet meer per paard of ezel van de plantage naar de processing locatie te brengen maar dit zelf, in een 3 uur durende wandeling met kruiwagens te doen om zo enige veranderingen in het aroma door de aanwezigheid van de lastdieren te voorkomen.

Een complexe koffie met een volle body en een intense smaak van zoete chocolade tonen en nuances van rode bessen in de afdronk.

 

 

  • Peru Specials
    Peru Specials

    Een complexe koffie met een zware, volle body en een intense smaak van pure chocolade en nuances van rode bessen in de afdronk. De koffieboeren die deze Tunki koffie met veel liefde en aandacht verbouwen zijn allemaal…

    € 6,75

Evenementen kalender

  • Afleverservice donderdag 25 november 2021
  • Afleverservice donderdag 23 december 2021

Ontvang 10% korting bij inschrijving op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van leuke aanbiedingen en koffie weetjes, schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting* bij je eerste bestelling!

Na inschrijving ontvang je per e-mail een kortingscode.

* niet in combinatie met andere korting codes

Onze selectie

► Koffiebonen Proefpakketten

► Espresso koffiebonen, melanges van de beste koffiebonen 

► Single Origin koffiebonen uit Brazilië, Colombia, Peru,  en Costa Rica

► Wij leveren ook gemalen koffie: Espresso maling, Cafetière maling, Snelfiler maling

► Biologische losse thee en onderhoudsprodukten voor uw koffiemachine

Waarom Koffiespecials

► Makkelijk online bestellen

► 100% Arabica, Specialty Coffee

► Vers gebrand, geen voorraden

► Levering in 250 gram en 1000 gram 

► Levering binnen 3 dagen via PostNL voor € 5,95

Bezorg en afhaalservice 

© 2017 - 2021 Koffiespecials.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel