Braziliaanse Koffiebonen

Brazilië is het grootste koffieproducerende land ter wereld en produceert Arabica en Robusta. De Robusta koffie is voornamelijk voor binnenlands gebruik. De kwaliteit van de Arabica koffie varieert van goedkope koffie tot Specialty coffee. Uiteraard zijn wij natuurlijk alleen geïnteresseerd in de Specialty coffee. De Braziliaanse koffiebonen hebben een zachte, volle body met zoete tonen van chocolade en hazelnoten.


De Brazilië Specials (Brazil Cascavel Verde) is afkomstig van een coöperatie uit Brazilië die duurzame en consistente kwaliteitskoffie biedt. De koffiebonen groeien op een hoogte van 800 tot 1100 meter en bestaan uit meerdere variëteiten. De naam Cascavel Verde betekent groene ratelslang in het Portugees. De ratelslang is essentieel voor het koffie-ecosysteem. De ratelslang eet knaagdieren en andere kleine dieren. Ze houden dit ongedierte ver weg van de koffievelden waar ze grote schade kunnen aanrichten door zich in de wortels van de koffieboom te nestelen.

De Brazilië Specials is een klassieke Braziliaanse koffie, zoet van smaak met tonen van pure chocolade, amandelen en karamel.

Eigenschappen Brazilië Specials:

Land: Brazilië
Streek: 
Verschillende regios’s
Hoogte: 800-1100m
Variëteit: Verschillende variëteiten
Verwerking: Pulped natural

Geschikt als Espresso, Caffè Lungo en Filterkoffie

De Espresso Unico is afkomstig van Fazendo Araujo en is gelegen in Manhaucu in Matas de Minas op een hoogte van 1000m. De familie zit al in de koffie sinds 1976 toen hun grootvader een klein stukje land aankocht om daar zijn eerste koffieplanten op te verbouwen. Ondanks de hoogte en andere uitdagingen met betrekking tot de aanplanting van koffie in Matas de Minas, zijn ze altijd erg gedreven geweest om koffie van hoge kwaliteit te kunnen leveren. Momenteel is de plantage is het bezit van de 3e generatie. De balans tussen familie tradities en nieuwe technieken en innovaties om de hoogste kwaliteit te kunnen produceren is van groot belang.

De Espresso Unico is een heerlijke, volle, zachte en romige espresso met tonen van melkchocolade, amandelen en bruine suiker.

Eigenschappen Espresso Unico:

Land: Brazilië
Streek: 
Manhuacu - Matas de Minas
Hoogte: 1000m
Variëteit: 
Mundo Novo
Verwerking: Pulped natural

Voor de allerdaagse koffie, geschikt als basis Cappuccino en  andere melkspecialiteiten

 • Brazilië Specials
  Brazilië Specials

  De Brazilië Specials (Brazil Cascavel Verde) is een klassieke Braziliaanse koffie, zoet van smaak met smaaktonen van pure chocolade, amandelen en karamel.

  € 6,05
 • Espresso Unico
  Espresso Unico

  De Espresso Unico is een heerlijke, volle, zachte en romige espresso met tonen van melkchocolade, amandelen en bruine suiker.

  € 6,50
 • Inpakken als cadeau
  Inpakken als cadeau

  Wil je iemand verrassen met een leuk koffie of thee cadeautje? Laat je bestelling dan bij ons inpakken! Voeg dit product "Inpakken als cadeau" toe aan je winkelmandje en we pakken je bestelling voor je in.

  € 2,50

Evenementen kalender

 • Afleverservice donderdag 24 november 2022
 • Afleverservice donderdag 22 december 2022

Ontvang 10% korting bij inschrijving op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van leuke aanbiedingen en koffie weetjes, schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting* bij je eerste bestelling!

Na inschrijving ontvang je per e-mail een kortingscode.

* niet in combinatie met andere korting codes

Onze selectie

► Koffiebonen Proefpakketten

► Espresso koffiebonen, melanges van de beste koffiebonen 

► Single Origin koffiebonen uit Brazilië, Colombia, Peru,  en Costa Rica

► Wij leveren ook gemalen koffie: Espresso maling, Cafetière maling, Snelfiler maling

► Biologische losse thee en onderhoudsprodukten voor uw koffiemachine

Waarom Koffiespecials

► Makkelijk online bestellen

► 100% Arabica, Specialty Coffee

► Vers gebrand, geen voorraden

► Levering in 250 gram en 1000 gram 

► Levering binnen 3 dagen via PostNL voor € 5,95

Bezorg en afhaalservice 

© 2017 - 2022 Koffiespecials.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel