Op vakantie en toch lekkere koffie | 3 juli 2020

Vorige Artikel 4 van 6 Volgende

Op vakantie en toch lekkere koffie!!


De vakantie staat weer voor de deur. De koffie- en kampeerliefhebbers zullen zeker ook lekkere koffie op hun checklist hebben staan. Je kunt immers moeilijk je volautomaat of pistonmachine op dit lijstje zetten. Gelukkig mogelijkheden en tijd zat om toch te genieten van dat heerlijke kopje koffie tijdens je vakantie. 

Hieronder zullen we verschillende methodes uitleggen waarmee je heerlijke koffie kunt zetten tijdens je kampeervakantie.

Filter koffie

Gewoon ouderwets koffie zetten, maar ook weer hip in deze tijd. Ketel met water op het vuur en zodra het gekookt opschenken. Hoe simpel kan het zijn. De lekkerste filterkoffie maak je door langzaam op te schenken, zodat het water goed in contact komt met de koffie. Maak je gebruik van een papierenfilter, maak deze eerst nat voor een betere smaak. Het water niet te heet koken (90-95 graden) om een bittere smaak te voorkomen. 
Verhouding: 1 liter water, 60 gram gemalen koffie, filter maling (grof gemalen)

De Cafetière 

Ook wel French Press genoemd. Een heerlijke koffie zetten in een paar stappen. Spoel de Cafetière om met heet water, schelp de koffie in de Cafetière. Schenk het gekookte water in de Cafetière (95 graden). Roer met een lepeltje de koffie door het gekookte water. Laat 4 minuten staan met deksel erop. Let op nog niet doordrukken. Na 4 minuten de zuiger langzaam naar beneden drukken, zodat de koffie naar boven komt. En geniet van je koffie.
 Verhouding: 120ml water, 7 gram gemalen koffie, Cafetière maling (medium gemalen)

De Perculator

Ook wel Moka potje of espresso potje genoemd. Dit is een aluminium potje dat je op het vuur zet en waarmee je een sterke bak koffie kunt zetten. Hoe warmer het water hoe sterker de koffie. Het is een vrij simpele manier van koffiezetten. Het water onderaan de kan wordt aan de kook gebracht, door de druk gaat het water door de holle buis naar boven naar de gemalen koffie. Hierna stroomt het over in het koffiebakje. Het water filtert de gemalen koffiebonen in het koffiebakje en druppelt vervolgens terug naar de bodem van de kan.
Let wel op! Als het water te warm wordt krijg je een bittere bak. Haal het op tijd van het vuur af of zet het vuur lager. 
Verhouding: 1 liter water, 70 gram gemalen koffie, medium maling.


AeroPress traditionele methode

Een eenvoudige manier om snel lekkere koffie te zetten. We omschrijven de traditionele methode. Spoel de AeroPress om met heet water. Kook het water tot ongeveer 80-85 graden. Plaats de filter in de filterhouder en spoel eerst met heet water voor een betere smaak. Plaats de onderste helft van de Aeropress, met het filter naar beneden, op een mok. Let er op dat hij stevig staat. Vul de Aeropress met gemalen koffie. Schenk eerst een kleine hoeveelheid warm water (90-95°C) op de koffie en roer de koffie door. Schenk nu de rest van het water en wacht 30 seconden. Plaats nu de bovenste helft van de Aeropress erop. Het vacuüm zorgt ervoor dat de koffie niet doorloopt. Na ongeveer 30 seconden kun je de Aeropress voorzichtig doorduwen. Geniet van je koffie koffie.
Verhouding: 250ml water, 18 gram gemalen koffie, iets fijner dan filtermaling.

Koffiespecials.nl | Patricia | 3 juli 2020

Tags: [koffiebonen] [koffie] [verse koffie] [Filterkoffie] [Cafetière] [Perculator] [AeroPress] [Vakantie] [genieten] [French Press]

Evenementen kalender

  • Afleverservice donderdag 24 november 2022
  • Afleverservice donderdag 22 december 2022

Ontvang 10% korting bij inschrijving op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van leuke aanbiedingen en koffie weetjes, schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting* bij je eerste bestelling!

Na inschrijving ontvang je per e-mail een kortingscode.

* niet in combinatie met andere korting codes

Onze selectie

► Koffiebonen Proefpakketten

► Espresso koffiebonen, melanges van de beste koffiebonen 

► Single Origin koffiebonen uit Brazilië, Colombia, Peru,  en Costa Rica

► Wij leveren ook gemalen koffie: Espresso maling, Cafetière maling, Snelfiler maling

► Biologische losse thee en onderhoudsprodukten voor uw koffiemachine

Waarom Koffiespecials

► Makkelijk online bestellen

► 100% Arabica, Specialty Coffee

► Vers gebrand, geen voorraden

► Levering in 250 gram en 1000 gram 

► Levering binnen 3 dagen via PostNL voor € 5,95

Bezorg en afhaalservice 

© 2017 - 2022 Koffiespecials.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel