Waarom verse koffiebonen? | 17-3-2018

Vorige Artikel 6 van 6

Waarom verse koffiebonen? Koffie is toch gewoon… koffie?!

Koffie, speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Voor de een is het een ideale start van de dag, voor de ander het rust-moment of juist een gezellig samen zijn. De ware koffieliefhebber gaat alleen voor vers... Ze hebben het over de fijne geur, de beste smaak, aroma’s. Maar wat bepaalt nu dat perfecte kopje koffie? Een koffieboon behoudt maar een beperkte tijd zijn aroma’s en oliën, met andere woorden ‘zijn versheid’.

Natuurproduct

Koffie is een natuurproduct en vergt tijd, aandacht en ambacht om van de koffieplant in het kopje koffie te komen. De koffieboon krijgt zijn unieke geur, smaak en aroma’s na het branden en wordt daarna direct verpakt. Koffiebonen houden niet van vocht en licht. Zodra ze hiermee in aanraking komen, gaat de versheid achteruit.

Verpakking

Het verpakken van de koffie speelt ook een belangrijke rol. Veel koffiezakken hebben een ventiel, die ervoor zorgt dat de koffie wel kan ontgassen, maar dat er geen lucht in de zak komt. Koffiebonen in deze verpakking zijn tot ongeveer 3 maanden houdbaar. Dus ga vooral geen voorraden opslaan, koffie is om op te drinken!! Is je koffiezakje eenmaal open, bewaar de koffiebonen op donkere koele plaats in een afgesloten blik.

Koffiebonen of gemalen koffie

Kies ook voor koffiebonen en niet voor gemalen koffie. Zodra koffiebonen zijn gemalen, verliezen ze binnen 15 minuten ongeveer 60% van de aroma’s. Koffiebonen behouden langer hun aroma’s. Er zijn goedkope handmolens verkrijgbaar, die makkelijk in te stellen zijn op de zetmethode die bij jouw past.

Oude koffie

Oude koffie ruikt muf, mist smaak en heeft geen mooie, karamelkleurige laagje op je koffie. Ofwel de ‘crema-laag’ waar wij, Nederlanders, zo van houden. Ga jij voor het perfecte kopje koffie? Ga voor vers en koop kleine hoeveelheden. Koop je koffiebonen in een speciaalzaak en niet in de supermarkt. Let hierbij ook de branddatum.

Wat is voor jou het perfecte kopje koffie? Wat vind jij belangrijk? Laat het me weten.

 

Koffiespecials.nl | Patricia | 27 maart 2018

Tags: [koffiebonen] [verse koffiebonen] [koffieliefhebber] [natuurproduct] [specialty coffee] [espresso] [cappuccino] [genieten]

Evenementen kalender

  • Afleverservice donderdag 24 november 2022
  • Afleverservice donderdag 22 december 2022

Ontvang 10% korting bij inschrijving op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van leuke aanbiedingen en koffie weetjes, schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting* bij je eerste bestelling!

Na inschrijving ontvang je per e-mail een kortingscode.

* niet in combinatie met andere korting codes

Onze selectie

► Koffiebonen Proefpakketten

► Espresso koffiebonen, melanges van de beste koffiebonen 

► Single Origin koffiebonen uit Brazilië, Colombia, Peru,  en Costa Rica

► Wij leveren ook gemalen koffie: Espresso maling, Cafetière maling, Snelfiler maling

► Biologische losse thee en onderhoudsprodukten voor uw koffiemachine

Waarom Koffiespecials

► Makkelijk online bestellen

► 100% Arabica, Specialty Coffee

► Vers gebrand, geen voorraden

► Levering in 250 gram en 1000 gram 

► Levering binnen 3 dagen via PostNL voor € 5,95

Bezorg en afhaalservice 

© 2017 - 2022 Koffiespecials.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel